Nieuws

Nu beschikbaar: ons nieuwe zomerbier. Dit is een creatie van de voorzitter en werd gebrouwen bij Brouwerij De Meester in Stasegem.

Het is een blond bier met behoorlijke bitterheid en toetsen van exotisch fruit door de gebruikte hopsoorten.

Prijs: €1,5 per flesje.
Bestellen via patrick@wbf.be 
De kogel is door vele kerken heen! Na een jaartje bezinnen zal WBF terug een Winters Bier Festival organiseren dit jaar. Schrijf de datum nu reeds op: 25 november 2017. Het belooft een spetterende editie te worden.

Momenteel werken we hard aan een nieuwe huisstijl die we heel binnenkort via deze website en sociale media gaan lanceren. Hou onze Facebook pagina en deze website zeker in de gaten!

Zoals ieder jaar is november en december het ogenblik om je lidmaatschap te bevestigen voor volgend jaar. Lidgeld is nu 20 euro. Dit is dus met inbegrip van het abonnement op de Zytholoog. Als je de zytholoog wil verder ontvangen is het moment, want voor 15 december geven we de lijst door aan Zythos.

Dit jaar bestaan de Waregemse Bier Fanaten reeds 10 jaar en deze gelegenheid willen we uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan!

Op zaterdag 9 april gaat een deel van het bestuur een jubileumbier gaan brouwen bij niemand minder dan Brouwerij De Meester uit Kuurne! Ondertussen wordt vanuit het bestuur koortsachtig gesleuteld aan een lekker, zomers recept dat iedereen zal kunnen bekoren. Waar en wanneer jullie dit zullen kunnen proeven mogen wij nu écht nog niet verklappen, we hebben al véél te veel gelost!

Komend weekend is terug het belangrijkste bierfestival in West-Vlaanderen.
Bab is met het 9de Brugs Bierfestival terug aan zet.
WBF gaat reeds voor de derde keer per trein zaterdag 6 februari met iedereen die wil in groep er naartoe. Verzamelen omstreeks 09.50 u trein om10.06u vanuit Waregem.
Wil je al eens kijken welke brouwers er aanwezig zijn: http://www.brugsbierfestival.be/

Dit jaar vroegen we onze bezoekers hun top 3 van de bieren door te geven. We mochten 156 stemformulieren ontvangen.

Dit is het resultaat van hun stemmen:
1. Winterkoninkske Grand Cru - Kerkom (93 punten)
2. Den Drupneuze - Den Tseut (80 punten)
3. Ferre - Maenhout (49 punten)

Bedankt iedereen voor het stemmen.

Intussen is ons 3de Winters Bierfestival weer achter de rug en opnieuw kunnen we van een groot succes spreken. Dank aan iedereen die dit mee verwezenlijkt heeft.

Dit jaar staan er nog 2 activiteiten op de kalender. Zo gaan we op 19 december om 16u30 voor de 6de keer kerst- en winterbieren proeven en staan we op woensdag 30 december aan de ijspiste in Waregem.

We willen toch al een tipje van de sluier oplichten en jullie nieuwsgierigheid iets meer opwekken.
Voor het bierfestival koos chocolatier Stijn Vanhoutte 3 pralines uit zijn assortiment die volgens hem perfect matchen bij de
Waregemse Winter Warmer Black Ipa. Wil je dit bier proeven met of zonder praline, kom dan zeker langs op ons bierfestival.

Voor het 1ste jaar kan u voor 4 EUR (H&T) een shuttlebus nemen tussen het station van Waregem en de Bierhalle.
Hieronder vindt u de uren waarop de bus zal rijden.

Naar jaarlijkse gewoonte ging een deel van het bestuur eind augustus het nieuwe WBF-bier brouwen.

Vandaag kon het bestuur dit voor de 1ste keer proeven en werd het lekker bevonden.

Jullie zullen dit bier kunnen degusteren op het Winters Bierfestival in Bierhalle Deconinck op zaterdag 28 november 2015.

Nog even geduld dus.

Nog een 2-tal maanden en het 3de Winters Bierfestival kan weer van start gaan. Een bierlijst kunnen we momenteel nog niet prijsgeven, maar de brouwerijen zijn wel reeds bekend. Dit zijn ze:

- Brouwers Verzet
- Huisbrouwerij Den Tseut
- Brasserie Artisanale de Rulles
- 't Paenhuys
- Microbrouwerij Den Triest
- Brouwerij Kerkom
- Hof ten Dormaal
- Brouwerij Maenhout
- Brasserie du Brabant
- Brasserie de la Senne
- Bierhalle Deconinck

Beste leden,                       

Met het vernieuwde bestuur besloten we uit te pakken met het nieuwe logo en lieten om die reden nieuwe kledij maken. Deze zullen we voortaan op alle activiteiten dragen.

Wij vinden het belangrijk dat onze leden inspraak kunnen hebben in de organisatie van onze activiteiten zowel voor volgend als de daaropvolgende jaren. Indien jullie ideeën hebben, zeker niet nalaten deze met ons te delen (via mail, via contactformulier op deze website, op activiteiten).

We wensen mee te delen dat de activiteit Koken met bier (dd. 20/06/2015) volzet is. Op onze jaarlijkse busreis van as. zaterdag (dd. 30/05/2015) is er wel nog plaats. Indien je alsnog wenst mee te gaan, gelieve dan zo vlug mogelijk iemand van het bestuur te contacteren en het gevraagde bedrag over te schrijven.

Zaterdag ll. hadden we alweer een heel geslaagde activiteit. Met het bestuur besloten we alle leden eens de kans te geven tot het deelnemen aan een activiteit. Om die reden vond deze activiteit plaats op een nieuwe locatie en ander uur. We kunnen stellen dat het merendeel heel enthousiast reageerde op deze vernieuwing.

Ook de volgende activiteiten zullen op verplaatsing doorgaan. Zo hebben we in mei onze jaarlijkse busreis en in juni staan we nog eens achter de kookpot. Plaatsen zijn beperkt, dus vlug inschrijven is de boodschap.

Op 30 mei maken we onze jaarlijkse busreis. Dit jaar brengen we een bezoek aan de brouwerij Pirlot. Nadien rijden we door naar het bierfestival te Olen.
Op vraag van enkele leden maken we eerst een tussenstop bij Bierhandel Willems.
Praktische info vind je terug op de pagina van de activiteiten.

Als je nog geen plannen had voor volgend weekend (6 en 7 maart), ga dan zeker eens langs op het ACBF-bierfestival in de gebouwen van Bierhalle Deconinck te Vichte. Meer info vindt u op de volgende website www.acbf.be

Onze 1ste activiteit van 2015 - de verbroederingsproeverij met 'Bles' - kende alweer een groot succes. Opnieuw konden we rekenen op een groot aantal leden en zat de sfeer er goed in. Deze verbroederingsactiviteit stond vooral in het teken als hulde aan Leen Walcarius - onze voorzitster waar we dezelfde dag nog afscheid hadden van genomen. Het was adembenemend toen iedereen een toost uitbracht op haar. Ook werden Marc en Magda in de bloemetjes gezet omwille van hun jarenlange inzet in het bestuur.

Dit weekend heeft onze medestichtser en jarenlange voorzitster haar strijd verloren ...

Dit schreef haar zoon Dieter:
"Zwijgzaam ... stil en zonder klagen,
wilde Leen haar lasten zelf dragen.
Ze vocht met al haar levenskracht,
voor elke nieuwe dag en nacht.
Zo is mama langzaam moegestreden,
gisteren uit ons midden weggegleden."

Leen,
we zullen je hard missen!!
Zaterdag brengen we hulde aan jou tijdens onze verbroederingsproeverij.

2015 kent voor de Waregemse Bierfanaten een fantastische start.
Zo wordt ons bierfestival aangeprezen door Belgiansmaak en behaalden we de 1ste plaats op Beer Awards.
http://www.belgiansmaak.com/belgian-beer-festivals-2015/
http://www.beerawards.be/laureaten-bbadf/editie-2014/

We zijn volop bezig met een laatste afpraken te maken voor ons festival. De lijst van brouwerijen in volledig en ook de bierlijst krijgt volop vorm.
Je kan deze bekijken op de pagina van WintersBierFestival.

Vanavond boven de doopvont gehouden, WBF's Winter Warmer Triple!

Vorige week hadden we onze 4e proefavond in de reeks van de abdijbieren. Deze keer kwamen de quadrupels aan bod.

De gepresentreerde bieren kregen volgende score bij de beoordeling:

Voor onze volgende activiteit gaan we op verplaatsing, we zijn te gast bij de brouwers van Brouwers Verzet in Café Local (Grote Leiestraat 60 Anzegem).
Dit gaat door op zaterdag 20 september om 16u30.
Inschrijven kan op wbf@telenet.be of sms naar 0486/53 47 49.
Kostprijs : 8 € (6 € voor eigen leden en Zythos-leden) graag vooraf overschrijven op rekening IBAN: BE26 6526 4096 1029 van de Waregemse Bierfanaten.

Het bezoek bij Brouwers Verzet zullen we niet snel vergeten!

De voorbereidingen voor de 2e editie van ons Winters BierFestival zijn in volle gang, tijd om reeds een tipje van de sluier op te lichten en een deel van de aanwezige brouwerijen bekend te maken.
Er is nog één plaatsje over maar daar houden we de spanning nog even in :)
Alle info is te vinden op de afzonderlijke pagina van het Winters BierFestival.

WotSoft Productions Website by WotSoft Productions - Lay-out by Studio Henk